Beveiliger worden

Opleiding Coördinator Beveiliging

Coördinator beveiliging.

Let op:

Om de studie Coördinator beveiliging te kunnen starten heb je de opleiding Beveiliger 2 nodig.

Er wordt hedendaags veel gevraagd van een beveiliger. Voor de coördinator beveiliging wordt nog veel meer gevraagd, zowel theoretisch als praktisch. Hier wordt dan in de opleiding ook veel aandacht aan besteedt. De opleiding is officieel een niveau 3 opleiding, maar in heeft in veel gevallen meer een niveau 4 niveau, zeker na het wegvallen van kaders in de beveiliging.

Het vakkenpakket bestaat uit :

  • Burgerschapscompetenties
  • Rekenen
  • Zakelijke communicatie
  • Nederlands
  • Engels

Beroepspraktijkvorming

Een essentieel onderdeel van je opleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens deze stage pas je de geleerde theorie toe in de praktijk van je toekomstige beroep. Ook biedt de BPV je de mogelijkheid om bepaalde handelingen of taken te leren, die je alleen in de praktijk kunt opdoen. Bovendien geeft de BPV-periode je een heel goed beeld van de dagelijkse gang van zaken in je toekomstige beroep.

Voor deze opleiding geldt een minimum van 1040 uur BPV bij een erkend en door de ECABO geregistreerd leerbedrijf. ECABO is het kenniscentrum dat voor economisch, administratief en ICT-beroepsonderwijs de opleidingseisen vaststelt.

 

Wat doet een Coördinator Beveiliging?

De Coördinator Beveiliging heeft de operationele leiding over de beveiliging. Het team van de Coördinator Beveiliging kan variëren van 4 tot ongeveer 25 medewerkers.
De taak van Coördinator Beveiliging is zorgen dat de werkzaamheden zo soepel mogelijk verlopen conform afspraken die zijn gemaakt met het bedrijf. Een goed leidraad voor de gemaakte afspraken is een beveiligingsplan.
De Coördinator Beveiliging is iemand die in nauw contact staat met de beveiligers op de vloer. Hij is het aanspreekpunt van bijvoorbeeld het management van het beveiligingsbedrijf maar ook van het bedrijf waar het beveiligingsbedrijf een contract mee heeft.
Als Coördinator Beveiliging heb je ook een voorbeeldfunctie naar de beveiligers in je team toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *